Kruja


Qyteti i Krujes ndodhen 32 km ne veri-perendim te Tiranes dhe 20 minuta me makine nga aeroporti i Rinasit. Ajo u ofron vizitoreve nje panorame madheshtore dhe nje koleksion te pasur objektesh kulturore dhe historike. Me rendesi eshte keshtjella e Krujes e cila u ndertua gjate shekujve V dhe VI. Muret rrethues jane te perforcuar nga nente kulla qe sherbenin per observim dhe sinjalizim gjate sulmit otoman. Pavaresisht nga luftrat dhe koha, atje mund te gjenden akoma germadha te disa shtepive te vjetra.

Kruja ngrihet 560 m mbi nivelin e detit ne shpatin e malit te Skenderbeut.

Guida e Pronave në Shqipëri

Për te marrë falas Guidën e Pronave në Shqipëri, ju lutem kompletoni detajet tuaja më poshtë për të shkarkuar menjëherë librin elektronik.

Shkarko Falas