Durrës

Pergjate historise, Durresi ka qene qyteti me i rendesishem qe lidhte Europen perendimore me lindjen. Mes shekullit I dhe III ka qene nje port dhe nje qender tregtare e rendesishme ne tregtine ne rrugen Egnatia mes Romes dhe Bizantit. Pas nje numeri te madh termetesh, nje pjese e mire e Durresit antik u zhyt ne det ose u rrenua dhe menjehere u rindertua mbi te. Mund te vizitoni germadhat e amfiteatrit i cili eshte nje nga monumentet me te medhenj dhe te bukur qe kane mbijetuar nga qytetit antik. Sot qyteti eshte i njohur per plazhin e tij, reren e mrekullueshme dhe detin e ngrohte.

Durresi, nje nga qytetet me te vjeter, porti kryesor i vendit, qendra industriale e dyte pas Tiranes. Durresi shtrihet ne nje gadishull te vogel ne bregdetin Adriatik.

Guida e Pronave në Shqipëri

Për te marrë falas Guidën e Pronave në Shqipëri, ju lutem kompletoni detajet tuaja më poshtë për të shkarkuar menjëherë librin elektronik.

Shkarko Falas